BM Engineering blikt terug op de samenwerking met CloudPiling

BM Engineering, een onafhankelijk studie-en adviesbureau, gespecialiseerd in de engineering van gebouwen en infrastructuur in de private en de publieke sector, klopte in 2022 aan bij CloudPiling op zoek naar gebruiksvriendelijke en professionele engineering software ter ondersteuning van hun activiteiten.

Anno 2024 blikt Mathieu Putman, senior project engineer van de Civiele afdeling bij BM Engineering, terug op de samenwerking van het voorbije jaar. Mathieu vertelt hoe BM Engineering bij CloudPiling is terechtgekomen, hoe ze de samenwerking ervaren en waarvoor ze de software nu concreet gebruiken.

BM Engineering had nood aan een geotechnisch softwareprogramma dat helpt om sneller te schakelen in een steeds sneller evoluerende bouw- en engineeringswereld. Via LinkedIn kwamen wij in contact met CloudPiling, een applicatie dat uitvoeringstechnische kennis koppelt aan de achterliggende theorie. De gebruiksvriendelijkheid en handige functionaliteiten van de software sprongen meteen in het oog.

Excelsheets vervangen door efficiënte software

Vroeger werkten wij voornamelijk met verschillende Excelsheets, al dan niet in een combinatie met een softwarepakket voor de berekening van kaaimuren, grondkeringen en paalfunderingen. Daarbij komt manueel werk kijken dat niet alleen repetitief is, maar ook zeer tijdrovend. Met de geïntegreerde stabiliteitssoftware van CloudPiling hebben we een veel efficiëntere manier van werken gevonden. De software maakt het veel eenvoudiger om aanpassingen door te voeren, sonderingen te interpreteren en aannemers te informeren m.b.t. verschillende uitvoeringsvarianten/mogelijkheden.  

 

Om voorheen een kaaimuur te berekenen gebruikten we – naast het softwarepakket Deltares -  aparte Excel spreadsheets. Bij CloudPiling is alles geïntegreerd in eenzelfde systeem. Het zorgt ervoor dat we sneller en efficiënter werken.

 

Integratie en ontwikkeling van een database aan geotechnische informatie

Nu werken we veel efficiënter. Alle nuttige informatie en tools zijn geïntegreerd in één platform. Het programma bevat veel technische uitvoeringskennis in een gebruiksvriendelijke omgeving. Het geeft ons bijvoorbeeld een praktisch overzicht van alle bestaande machinetoolings, types paalfunderingen, beschikbare boordiameters, types grondankers…, waardoor de voorstellen die we doen aan onze klanten nog meer afgestemd zijn op de werkelijke uitvoering.

Door met CloudPiling te werken, bouwen we ook een database aan geotechnische informatie op. Gaandeweg vergaren we steeds meer informatie en dat werpt op lange termijn zijn vruchten af. De tool geeft ons bijvoorbeeld een mooi overzicht van de locaties waar we projecten hebben uitgevoerd, waardoor we een steeds completer zicht hebben op het gebruik van paalfunderingen in de omgeving.

 

Koppeling met DOV

loudPiling voorziet ook een koppeling naar de Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV), die alle gegevens over de Vlaamse ondergrond beschikbaar stelt. Voor overheidsprojecten maken wij daar zeer graag gebruik van. We kunnen meteen de nodige informatie downloaden/ integreren in de software zonder te moeten wachten op het sondeerrapport. Hierdoor kunnen wij vrij snel een voordimensionering uitvoeren.

Constructieve samenwerking en evoluerende software

Wat vooral opvalt is de flexibiliteit en ruimdenkendheid bij CloudPiling. De medewerkers staan altijd open voor feedback en gaan aan de slag met de input die klanten aanleveren. Er is een echte wisselwerking tussen de gebruikers en de verdeler waardoor onze feedback daadwerkelijk leidt tot concrete oplossingen en aanpassingen/verbeteringen aan de software. 

Technische uitvoeringskennis in gebruiksvriendelijke omgeving

CloudPiling voert geregeld automatische updates uit om de gebruiksvriendelijkheid van het platform te verhogen. Via de webinars worden we op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen, maar eigenlijk kan je mits een korte opleiding al heel snel met de software werken. Met de beschikbare, achterliggende Wikipagina heb je altijd de laatste normen en richtlijnen bij de hand om snel te kunnen werken en zaken op te zoeken.

Kortom, de samenwerking tussen BM Engineering en CloudPiling heeft onze efficiëntie een serieuze boost gegeven. CloudPilings geïntegreerde geotechnische software heeft ons geholpen om ons intern werkproces nog meer gestroomlijnd en efficiënter te laten verlopen. Bovendien heeft de flexibiliteit en openheid van CloudPiling bijgedragen aan een constructieve wisselwerking tussen beide partijen. Een echte aanrader dus!

Want to know more?

Curious about this case or would you like to know about what can be done for your company?
Make an appointment now.

  • Baron Ruzettelaan 7 bus 1
  • 8310 Brugge
  • Belgium
  • VAT 0746.725.497

developed with the support of
Flanders Investment and trade